7 receptov pre Thanksgiving večeru

Thanksgiving, americký sviatok? Samozrejme, že áno, ale ja vravím, že stále je za čo byť vďačný, tak prečo si nespraviť príjemnú rodinnú večeru a nevyskúšať niečo nové, kým sa dočkáme Vianoc? 

Thanksgiving sa slávi na štvrtý štvrtok v Novembri a ako každý sviatok, má svoje tradičné a aj trošku inovované recepty, keď majú ľudia chuť vyskúšať niečo nové. Ja Vám prinášam recepty, ktoré som už vyskúšala a stoja za to, aby ich človek aspoň raz vyskúšal, pre ten zážitok.

1, Každé správne rodinné slávnostné posedenie či večera začína polievkou a rovnako je tomu aj v prípade Thanksgiving. V tomto prípade to však nie je náš tradičný vývar alebo kapustnica, ale tekvicová polievka. Možno to neznie úplne lákavo, ale nedajte sa odradiť, bude tam aj slaninka.





2, Na stole nesmú chýbať bataty so slaninkou a marschmallows. Čudné? Určite, ale vážne dobré.




3, U nás je zelená fazuľka spájaná najmä s polievkou, ale zelená fazuľka ako príloha je veľmi chutným doplnkom k morke.




4, Druhá výborná príloha je karamelizovaná mrkva s medom, ktorá svojou farbou a vôňou krásne doplní jedlo na stole. 





5, Brusnicová omáčka je ďalším čarovným doplnkom thanksgiving večere. Mnoho výborných receptov je z čerstvých resp. mrazených brusníc, ak ich však človek nemá, veľmi chutný výsledok je aj z kompótu ;)





6, Pumpkin pie, to znie tak pekne, vyskúšajte ojedinelý koláč so sladkou tekvicou a voňavým korením, ktoré pôsobí úplne sviatočne.  Ak sa náhodou na tekvicový koláč necítite, tak si spravte klasiku, ktorá nesklame v podobe jablkového koláča. 





7, A samozrejme čerešničkou na Thanksgiving stole, ktorá nesmie chýbať je moriak. Či sa už človek rozhodne pre celú morku alebo nie, to nie je podstatné, vyskúšajte nový recept a užite si jedlo.





Receptov na Thanksgiving je nekonečné množstvo, no verím, že Vám môj výber bude chutiť, či si to pripravíte na štvrtý novembrový štvrtok alebo na tretiu stredu v marci.