Ako si oživiť bežné dni?


Ešte len nedávno sa dovysádzali prvé priesady vonku, a jeden sa nenazdá a príde aj čas na prvé zaváranie, sušenie a pečenie z plodov a úrody tohto roka. Čerstvé suroviny, ktoré boli nedávno odrthnuté sa dajú poznať podľa autentickej chuti a vône, a toto obdobie domácich plodov si treba naplno užiť všetkými zmyslami. Je to obdobie vychutnávania si omamných vôni, šťavnatých chutí a krásnych farieb.

 food-1150029_1920jpg


Myslím si, že bez ohľadu na novoročné sľuby či predsavzatia, je jednoducho prirodzené a zdravé skúšať nové veci a získavať nové zážitky, či už sa bavíme o novom recepte na večeru, novom podniku, kde si dáme koktejl s kamoškami, alebo nejaký malý detail, ktorý nám spríjemní domov. Každý nový hoci aj mini podnet stimuluje náš mozog, prináša endorfíny (hádam :) ) a udržiava nás v mentálnej pohode.  Čo s načatým dňom? Spravte si mini plán ako sa zabaviť a potešiť!


„Zmyslom života je … žiť, 
vychutnať zážitky v maximálnej miere,
 netrpezlivo a bez strachu prežívať nové a bohatšie zážitky.“ 

— Eleanor Roosevelt

 

Čo musíte vyskúšať, aby bol život jednoducho o niečo krajší? Skúste niečo, alebo všetko!

Recept na rebarborový koláč 


Mini piknik party


Recept na mrkvové koláčiky so slivkami 

Krásne džemové fľaštičky, aby raňajkovať doma bola radosť

Veselé Etikety, aby sme mali prehľad, čo sme to toho roku všetko stihli na zimu nasysliť

Dohodnite si s kamoškami nejaký nový kurz, čo by ste mohli vyskúšať, napr. školu remesiel od ÚĽUVu, kurz kreslenia alebo kurz varenia. 


etikety zostavapng

 

Ja som práve si dnes spravila spomínané mrkvové koláčiky, voňajú krásne a majú dostatočne lahodnú chuť, aby spríjemnili popoludnie pri kávičke. Možno taká maličkosť zlepší deň aj Tebe. Možno áno a možno nie, ale malé krásne veci robia dni krajšími a príjemnejšími, tak prečo nevyskúšať niečo už dnes? Nechajte sa odviať zo svojich zaužívaných cestičiek.

 bunting-642066_1920jpg