Jablková dobrota Apple crumble

Zber jabĺk je pre mňa prirodzenou súčasťou jesene a s ním samozrejme aj pečenie klasických či menej známych jablkových koláčov. Môj obľúbený recept na jablkový koláč je apple crumble.



Jablková dobrota, ktorá sa dá spraviť aj pre tých menej šťastných s rôznymi obmedzeniami v stravovaní. Všetky suroviny viete nahradiť alternatívami, presne podľa vašej diéty. 


apples-624156_1280jpg


Ingrediencie:

5 - 6 ošúpaných a nastrúhaných jabĺk, ideálne su zelené jablká kyslejšej chuti
1/2 šálky cukru podľa vlastného výberu
1/4 šálky hrubšej resp zrnitejšej múky
1 lyžička mletej škorice
1/2 lyžičky mletého muškátového orieška
1/2 šálky masla, vychladeného a nakrájaného na kocky



1. Predhrejte rúru na 180°C

2. V miske zmiešajte nastrúhané jablká so škoricou, muškátovým orieškom a cukrom podľa toho, aké kyslé alebo sladšie jablká chceme mať. Do jabĺk môžte pridať hrsť hrozienok, sušených brusníc alebo orieškov podľa vlastného výberu.

3. Jablkovú zmes dáme do krásnej zapekacej misy.

4. V inej miske zmiešame maslo, múku, cukor prstami na posýpku. Ak chceme mať posýpku chrumkavejšiu, môžme pridať aj vločky.

5. Posýpku dáme na jablkovú zmes v zapekacej mise a dáme piecť.

6. Apple crumble pečieme približne 30 minút, kým posýpka nie je upečená do chrumkava a do zlatohneda.

7. Apple crumble môžme podávať s vanilkovou zmrzlinou, šľahačkou, bielymi jogurtom alebo


Tento recept na jablkový koláč je rýchly, jednoduchý a proste skvelý. Užite si jablkovú voňavú jeseň.