Jesenné projekty pre deti na záhradu aj na doma

Jeseň sa môže javiť pochmúrne a veľa ľudí má voči nej výhrady už len preto, lebo jeseň znamená koniec leta. Jeseň si však zaslúži viac pozornosti, pretože ponúka veľa zaujímavých možností ako tráviť čas. Užite si krásnu detskú veselú jeseň, či už deti máte alebo nie.

 

1, Zabavte sa s tekvicami

Ak tekvice pestujete, každý si svoju tekvicu môže vybrať sám a ak nie, tak si ju každý môže kúpiť v obchode. Vyrezávanie tekvíc je klasika, ale skúsili ste už maľovanie tekvíc? Maľovanie je bezpečná zábava pre všetky vekové kategórie. Ak tekvicu chcete len ako ozdobu do interéru, môžu to byť ľubovoľné farby, fixy, čo len máte doma. Ak majú byť tekvice vonku, musíte zvoliť minimálne vodeodolné farby. Nechajte fantázii voľnú cestu. Tekvica môže byť kvetovaná, mať indiánsky vzor alebo z nej môže byť strašiak.

tekvicepng

2, Spravte si listovú girlandu alebo šarkana

V jeseni je počasie ako stvorené na prechádzky, a to bez ohľadu na to, či prší alebo je babie leto, pretože jedno aj druhé má svoje čaro. Choďte na prechádzku a nazbierajte všetky listy, ktoré sa Vám zapáčia, čím viac, tým lepšie. Potrebujeme už len niť, vlnu alebo špagátik, na ktorý budeme listy navliekať. Girlanda môže dodať jesenný šarm spolu so šarkanom detskej izbe, alebo aj vchodovým dverám.

3, Spravte si zvonkohru

Budete potrebovať kamienky, korálky, drievka, mušle, tenký drôtik, nožnice alebo klieštiky na drôt a trpezlivosť ;) 


zvonkohrapng


4, Zasaďte si stromček – málý, stredný, veľký, do kvetináča, do záhrady. Aký len chcete a kde len chcete, lebo stromov nikdy nie je dosť.


gardener-59727_1920jpg

5, Opekajte marschmallows -

Potrebujete marschmallows, bezpečné miesto na opekanie, paličky,vidličky, niečo vhodné na čo napichnete a opečiete si marschmallows alebo prípadne aj sušienky, medzi ktoré si marschmallows dáte ako náplň.


fire-2886715_1920jpg


A bez ohľadu na to, čo sa rozhodnete vyskúšať, určite si spravte čas na neodolateľný jesenný nápoj a váš jesenný zážitok bude dokonalý.