Mrkvové koláčiky

Ak ste z rôznych dôvodov na diéte, či nejakých potravinových obmedzeniach, skúšate alternatívy s inými múkami, maslami a obsahom zeleniny či ovocia. Lebo bezlepkové mixy veľakrát nevyriešia všetky naše obmedzenia. Mrkva vzhľadom na svoju sladkú chuť je veľmi dobrou voľbou.

Recept na mrkvové koláčiky je veľmi jednoduchý a z cesta vieme upiecť aj mrkvové tyčinky.

Ingrediencie na cesto:


250g cícerovej múky
120g nastrúhanej mrkvy
130g masla (funguje to rovnako aj s rastlinným maslom alebo ghee maslom)
1 lyžica hnedého cukru
1/2 kypriaci prášok
soľ
slivkový lekvár


V miske zmiešame múku, prášok do pečiva, cukor a soľ a zmäknuté maslo. K cestu pridáme nastrúhanú mrkvu a dobre ručne spracujeme. 

Vyvaľkáme cesto natenko alebo ako nám použitá múka dovolí :) Pokrájame na štvorce a na každý štvorec položíme lyžičkou slivkový lekvár a zlepíme spolu do tvaru trojuholníčka.

Mrkvové koláčiky ukladáme na plech s papierom na pečenie a pečieme približne 20 minút vo vyhriatej rúre vyhriatej na 180 stupňov.  

V prípade, že máte chuť si spraviť mrkvové tyčinky alebo mrkovvé sušienky, vyvaľkané cesto krájajte na pásiky a tie dajte rovnako upiecť do vyhriatej rúry. Ak Vám to Vaša strava dovolí, navrch môžete cesto posypať nejakými mletými orieškami alebo semiačkami. 

dough-2940165_1280jpg